tirsdag den 28. april 2015


Protein:

Du skal have mindst 25 % af kalorierne som protein. Det betyder også, at du under vægttab skal have mindst 1 g protein pr. kilo du vejer om dagen. Protein findes primært i kød, fisk, fjerkræ, æg, ost og mælkeprodukter. Herudover i fra vegetariske kilder som bønner, linser, kikærter og quinoa.

Ved at spise nok protein sikrer du at du taber af dit fedtvæv og ikke af dit vigtige muskelvæv som er med til sikre din grundforbrænding.

 
Fedt:

Du skal have mindst 20 % af dine kalorier fra fedt og max 30 % må komme derfra. Man kan også sige at du skal have mindst 3 g fedt pr. 100 kalorier, som du spiser. Altså mindst 35 g fedt om dagen. Fedt får du mange steder fra, men prøv om du også kan prioritere at få nogle af de sunde fedtsyrer som fx findes i fed fisk, olier, mandler, nødder, avokado og oliven.

 Kulhydrat:

Du skal have max 50 % af dine kalorier fra kulhydraterne. Kulhydrat findes fx i brød, morgenmadsprodukter, frugt, grøntsager, pasta, ris, kartofler, mælk og alle sukkerprodukter. Når du vælger dine kulhydrater er det godt at vælge dem med så mange fibre som muligt. Kulhydraterne er vigtige for at din hjerne kan fungere bedst muligt.

 
Kostfibre:

Du skal have mindst 30 g fibre om dagen og meget gerne mere. Hvis du kan spise 40 g fibre om dagen får du lettere ved at tabe dig. Fibrene findes i korn, grønt og frugt

Ingen kommentarer:

Send en kommentar