tirsdag den 19. maj 2015

Kost for hjertebørn


 
Imidlertid, kan nogle hjertebørn være småtspisende og have problemer med at få dækket deres behov for kalorier, hvilket kan påvirke børnenes vækst og trivsel.
Mekanismerne bag dårlig vækst hos hjertebørn er multifaktoriel og omfatter dels kromosomale abnormaliteter eller genetiske syndromer og dels utilstrækkeligt fødeindtag grundet spiseproblemer samt dårlig absorption af næringsstoffer. Dertil kommer, at nogle hjertebørn har en øget energiomsætning, dvs. et større behov for kalorier til at opretholde kroppens funktioner.                                                                                                           
Har man et småtspisende hjertebarn, er det en god idé, at rådføre sig med en klinisk diætist med speciale i hjertebørn.
I BørneErnæringsenheden på Rigshospitalet, har man udarbejdet en pjece med gode råd til, hvordan man laver mad med flere kalorier, til det småtspisende barn. Pjecen er beregnet til de lidt større børn, som spiser selv. Pjecen anvendes i forbindelse med diætistvejledning, så den tilpasses det enkelte barns behov.
 
er du slap og ligner en pomfrit – snup en sportsbar, så blir du fit..!
 


DU SKAL BRUGE:

5 dl 5-kornsflager eller havregryn

1 dl hakkede valnødder

1_ spsk olie

1 dl brun farin

4 spsk flydende honning

1 tsk vaniljesukker

3 spsk hakket, mørk chokolade

1_ dl soltørrede tranebær, rosiner eller

tørrede, bløde abrikoser i små tern


1. Tænd ovnen på 200 grader. Kom 5-kornsflager,

valnødder og olie i en skål og bland det godt.

Spred det ud på et stykke bagepapir på en

bageplade. Bag det i ovnen i 8-10 minutter.

Skru ned til 175 grader.

2. Kom farin og honning i en gryde og smelt det.

Tag gryden fra varmen. Rør vaniljesukker og

chokolade i. Afkøl blandingen i 5 minutter. Rør

flageblanding, tranebær og valnødder i. Bland

det godt sammen.

3. Hæld blandingen i en bageform (32x10 cm)

foret med bagepapir. Pres blandingen let

sammen med bagsiden af en ske. Stil formen i

ovnen og bag ved 175 grader i ca. 10-12

minutter. Afkøl energibaren i 10 minutter i

formen. Tag den op, læg den på et skærebræt

og skær den i 20 tern. Opbevar ternene i en

tætsluttende dåse. Pak dem i plastfilm eller

læg dem i små plastbokse, når du skal have

dem med, fx i sportstasken. 
 
 
 
 Tip: Du kan smuldre en    bar over 1½  dl                                
skummetmælksyoghurt som et nemt
mellemmåltid 
 
Håber du fik noget ud af dette!
De kærligste hilsner
Eva & Zenia <3 <3 <3
2015
 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar