tirsdag den 19. maj 2015

3 ideer til en god morgenmad



Chokodrys med skyr

 

Müsli:

2 dl Rugflager

1 tsk. Kokosolie (Hvis du ikke kan lide/tåle kokos, kan du erstatte det med rapsolie eller valnødeolie)

5 tsk. Stevia

½ dl fint hakket chokolade (min. 70%)

1 knivspids frisk chili

 

Tilbehør:

50 g yoghurt (0,5% fedt)

100 g skyr

 

Fremgangsmåde:

·         Rist rugflagerne i kokosolie i 2-3 min., og drys stevia på.

·         Kom chokolade og chili på panden, og kør rundt i 1 min.

·         Lad myslien køle af, og del den i fem portioner. Server en af portionerne med skyr rørt sammen med yoghurt.

 

Derfor virker den:

Rugflager giver brændstof til hjerne og muskler i form af kulhydrater, mens fedtet i kokosolien og proteinet i skyren holder dig mæt længe.

Chili og mørk chokolade indeholder phenylethylamin, som giver dig en lykkerus, der gør dig glad fra morgenstunden af.





Banan pandekager

 

Ingredienser:

 

2 æg

 

1 banan

 

Fremgangsmåde:

 

Pil bananen, og skær den ud i skriver. Bland de 2 æg med de udkårende bananer i en skål. Du må gerne mase bananerne en smule, men der må meget gerne være lidt bid i. det er passende, hvis de små bananstykker er på størrelse med en 1-krone eller efter eget valg. Kom smør eller olie på en pande, og bag dem efter egen behov. Du kan vælge at bage dem ligesom amerikanske pandekager (mellemstore) eller bare traditionelle store pandekager.

 

Der er under 150 kalorier og 14 gram protein i! Og så er det hele naturlige ingredienser. 

 

God fornøjelse! :D 



Grillet brød med avocado, krydderurtedressing og laks.

 

Ingredienser:

Modne avocadoer

Lidt citronsaft

Hvedebrødsskriver eller fuldkornsbrød

1 spsk olivenolie

1 dl græsk yoghurt 2%

0,5 tsk dijon sennup

0,5 tsk revet citronskal

2 spsk finthakket dild

2 spsk finthakket purløg

Salt og peber

Røget laks efter eget behov.

Lidt salat efter eget valg.


Fremgangsmåde:

Halver avocadoerne, og tag kødet ud med en ske, og skær det i skiver. Dryp med citronsaft, og krydr med salt og peber.

 

Dryp brødskiverne med lidt olivenolie, og grill dem sprøde på begge sider på en grillpande, eller rist dem hurtigt i ovnen under grillen. 

 

Rør græsk yoghurt til en dressing med dijonsennep, revet citronskal, dild og purløg, og krydr med salt og peber.   

 

Kom avocado, lidt dressing og stenbiderrogn (eller lakserogn) på det grillede brød, og afslut med lidt salat. Server straks, mens brødene er sprøde og lune.


Lavet af Camilla Nielsen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar